Sposób przygotowania:
Torcik jogurtowy z chia i owocami
Krem: Jogurt wyłożyć do miski, wsypać nasiona chia. Dodać ekstrakt waniliowy i ksylitol, wymieszać, wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę, porcjami dodawać cukier, cały czas ubijając. następnie Wrzucać po jednym żółtku, po każdym dokładnie miksując. Na koniec wsypać obie mąki, wymieszać delikatnie.
Nałożyć do tortownicy o średnicy 23cm, piec 30 minut w 170 stopniach. Wystudzić, przekroić na 2 części. Przygotować owoce: umyć, usunąć pestki i szypułki.
Na talerzu lub paterze ułożyć pierwszy blat, nałożyć połowę kremu jogurtowego, ułożyć rozdrobnione owoce, przykryć drugim blatem, wyłożyć resztę kremu. Wstawić na całą noc do lodówki.
Przed podaniem wierzch tortu udekorować owocami.
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę, porcjami dodawać cukier, cały czas ubijając. następnie Wrzucać po jednym żółtku, po każdym dokładnie miksując. Na koniec wsypać obie mąki, wymieszać delikatnie.
Nałożyć do tortownicy o średnicy 23cm, piec 30 minut w 170 stopniach. Wystudzić, przekroić na 2 części. Przygotować owoce: umyć, usunąć pestki i szypułki.
Na talerzu lub paterze ułożyć pierwszy blat, nałożyć połowę kremu jogurtowego, ułożyć rozdrobnione owoce, przykryć drugim blatem, wyłożyć resztę kremu. Wstawić na całą noc do lodówki.
Przed podaniem wierzch tortu udekorować owocami.
mocsłodkości
lukrowanepierniczki