Sposób przygotowania:
Kawa kokosowo - czekoladowa
1 łyżkę wiórek kokosowych zalać mlekiem kondensowanym( najlepiej kilka godzin przed przyrządzaniem kawy) i zostawić w chłodnym miejscu. Do garnka wlać wodę i dodać 1 łyżkę wiórek kokosowych, zagotować. Przecedzić i ponownie wodę kokosowa zagotować i wsypać kawę, szczelnie nakryć pokrywką i zostawić na słabym ogniu przez 5-10 minut, nie dopuszczając do zagotowania. Mleko wraz z wiórkami kokosowymi spienić mikserem (jeżeli ktoś chce można je odcedzić i dopiero spienić). Kawę przecedzić do ogrzanych filiżanek na których dnie jest kostka czekolady, na wierzch wlewamy spienione mleko i dekoracyjnie posypujemy czekoladą tartą. Osobno podajemy cukier w cukierniczce. SMACZNEGO!
haniakson
nasteczka
kasiunia.1981
Natala1210