Sposób przygotowania:
Kawa korzenna z miodem i rumem
Jeśli ktoś nie ma mielonych pojedynczych przypraw może użyć gotowej przyprawy do piernika, ale z pojedynczymi łatwiej skomponować swój własny, ulubiony smak dodając mniej lub więcej poszczególnej z nich.Nagrzałam "łapkę" ekspresu ciśnieniowego ręcznego, do gorącej wsypałam kawę zmieszaną z przyprawami. Włączyłam funkcję "espresso" z początkowym nawilżaniem kawy aby napar był bardziej esencjonalny. Zaparzyłam kawę. Od razu ją posłodziłam miodem, rozlałam do szklaneczek i dodałam do każdej porcji rum - ilość to już indywidualna sprawa - można dodać nieco mniej lub więcej. Pić od razu, gorącą i mocną. Oczywiście takiej kawy nie pijemy rano, przed pójściem do pracy, ale np. w weekend :-)
eluchap
zewa
Pyza
Ewa, kawa z miodem smakuje doskonale! polecam!