Adam28

Adam28

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Kawa mrożona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kawa mrożona najlepsza na ciepłe dni

Kawa mrożona

Składniki:

Kawa mrożona

 

Sposób przygotowania:

Kawa mrożona
Sporządzić masę mleczno-jajeczną, jajka i żółtka ubić z cukrem, dodawać po trochu przegotowanego mleka. Ubijać aż masa zgęstnieje. Przed zamrożeniem połączyć z mocnym naparem kawy lub ekstraktem kawy naturalnej. Zamrozić w zamrażalniku, ubijać mikserem kilkanaście sekund i znów zamrozić. Masa powinna być półpłynna. Można podawać w szklankach lub filiżankach napełniając do 3/4 wysokości i przybrać bitą śmietaną.

Tagi:

jajko kawa jajka