Sposób przygotowania:
Kawa warstwowa cynamonowo-miodowa
Do szklanki wlewam łyżkę miodu.
Do rondla wlewam mleko, dodaję zmielony cynamon. Włączam palnik i gotuję mleko na średnim ogniu, aż mleko będzie gorące, ale nie zagotowało się. W tym czasie przygotowuję espresso. Do szklanki z miodem wlewam gorące mleko z cynamonem. Odstawiam na bok.
Po czym ostrożnie i stopniowo, najlepiej po ściance szklanki wlewam gorące espresso, bardzo wolno i ostrożnie, aby espresso nie zmieszało się z mlekiem i utworzyły się piękne wyraźne warstwy. Czekam chwilę, aż warstwy wyraźnie się oddzielą i podaje.
Do rondla wlewam mleko, dodaję zmielony cynamon. Włączam palnik i gotuję mleko na średnim ogniu, aż mleko będzie gorące, ale nie zagotowało się. W tym czasie przygotowuję espresso. Do szklanki z miodem wlewam gorące mleko z cynamonem. Odstawiam na bok.
Po czym ostrożnie i stopniowo, najlepiej po ściance szklanki wlewam gorące espresso, bardzo wolno i ostrożnie, aby espresso nie zmieszało się z mlekiem i utworzyły się piękne wyraźne warstwy. Czekam chwilę, aż warstwy wyraźnie się oddzielą i podaje.