Kawa zbożowa "śliwka w czekoladzie" z cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Można ją podawać na ciepło lub zimno, za każdym razem jest równie dobra. Kawę zbożową można zamienić na zwykłą rozpuszczalną.

Kawa zbożowa "śliwka w czekoladzie" z cynamonem

Składniki:

Kawa zbożowa "śliwka w czekoladzie" z cynamonem

Kawa

  • 400 ml mleka
  • 50 g czekolady mlecznej
  • 40 g suszonych śliwek
  • 4 łyżeczki kawy zbożowej (lub zwykłej) rozpuszczalnej
  • 1/2 łyżeczki cynamonu

Do dekoracji

Sposób przygotowania:

Kawa zbożowa "śliwka w czekoladzie" z cynamonem
Mleko, śliwki i czekoladę umieszczamy w rondlu i podgrzewamy do czasu całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Następnie zawartość rondla przelewamy do pojemnika blendera, dodajemy kawę i cynamon.

Blendujemy do czasu uzyskania jednolitej konsystencji.

Przelewamy do szklanek, przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną i czekoladowymi kropelkami.

Tagi:

napoje kawa