Sposób przygotowania:
Kawowy lód
Kawę z cukrem zalewam gorącą wodą, mieszam. Można dodać więcej cukru, a część wody zastąpić mlekiem, wtedy otrzymamy łagodniejszą wersję kawowego lodu, idealną do Latte Macchiatto czy Kawy mrożonej.
Studzę, rozlewam napój kawowy do foremek na lód i wstawiam do zamrażarki na około 2 godziny, aż kostki kawowego lodu dobrze się zmrożą. Po tym czasie wyjmuję kostki kawowego lodu i stosuję do ulubionej kawy podawanej na zimno.
Najlepiej smakuje taka kawa latem.
Studzę, rozlewam napój kawowy do foremek na lód i wstawiam do zamrażarki na około 2 godziny, aż kostki kawowego lodu dobrze się zmrożą. Po tym czasie wyjmuję kostki kawowego lodu i stosuję do ulubionej kawy podawanej na zimno.
Najlepiej smakuje taka kawa latem.