Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Kefir w czterech smakach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zostało mi trochę owoców i zamiast tradycyjnej kolacji przygotowałam pożywny kefir

Kefir w czterech smakach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kefir w czterech smakach

 

Sposób przygotowania:

Kefir w czterech smakach
Nektarynkę myjemy, obieramy ze skórki. Usuwamy pestkę, kroimy na mniejsze kawałki. Porzeczkę obieramy i wszystkie owoce dokładnie płuczemy, osączamy na durszlaku z nadmiaru wody. Miksujemy dokładnie blenderem. Wlewamy mocno schłodzony kefir i znowu miksujemy. Słodzimy do smaku. Podajemy od razu po przygotowaniu w wysokich szklankach z rurką do picia.
Kefir w czterech smakach
Nektarynkę myjemy, obieramy ze skórki. Usuwamy pestkę, kroimy na mniejsze kawałki. Porzeczkę obieramy i wszystkie owoce dokładnie płuczemy, osączamy na durszlaku z nadmiaru wody. Miksujemy dokładnie blenderem.
Kefir w czterech smakach
Wlewamy mocno schłodzony kefir i znowu miksujemy.