Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kiełbasa zapiekana w boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Tak przygotowana kiełbasa z boczkiem jest smaczna i chrupiąca

Kiełbasa zapiekana w boczku

Składniki:

Kiełbasa zapiekana w boczku

 

  • 0,5 kg kiełbasy cienkiej,
  • 8 plasterków wędzonego boczku,
  • 2 cebule białe,
  • 1 papryka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa zapiekana w boczku
Kiełbasę obrać z osłonek pokroić na kawałki o długość 5-6 cm, Z obu stron kawałki kiełbasy naciąć w krzyż, owinąć plasterkiem wędzonego boczku i spiąć wykałaczką. Na wykałaczkę nabić krążek cebuli i kostkę papryki. Kiełbasę ułożyć w brytfannie, wstawić do nagrzanego piekarnika do 180-190 st. i upiec na rumiano. Na powstałym tłuszczu z kiełbasy, podsmażyć pozostałą cebulę.