Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Kiełbaski po węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kiełbaski w pysznym sosie - tak proste i tak smaczne ;)

Kiełbaski po węgiersku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kiełbaski po węgiersku

 

  • kiełbasa,
  • 2 cebule,
  • 3/4 szklanki wody,
  • 1 listek bobkowy,
  • 3 ziela angielskie,
  • sól,
  • wegeta,
  • 1 łyżeczka mąki,
  • 2 łyżeczki ketchupu,
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego,

Sposób przygotowania:

Kiełbaski po węgiersku
Kiełbaskę dzielimy na 2-3 mniejsze części. Każdą z kiełbasek nacinamy. Cebulę obieramy i kroimy w talarki. Na patelni lub w garnku rozgrzewamy olej, wkładamy kiełbaski i podsmażamy. Po chwili dodajemy cebulę, rozdzielamy ją w palcach. Całość smażymy do momentu aż cebula się zarumieni doprawiając solą i wegetą do smaku. Kolejno do garnka wlewamy 1/2 szklanki wody. Dodajemy również ketchup i przecier pomidorowy, całość dokładnie mieszamy. W 1/4 szklanki wody rozrabiamy mąkę. Tak przygotowany roztwór wlewamy do kiełbasek i całość szybko mieszamy. Chwilkę gotujemy aż sos zgęstnieje.
Kiełbaski po węgiersku
Kiełbaskę dzielimy na 2-3 mniejsze części. Każdą z kiełbasek nacinamy.
Kiełbaski po węgiersku
Całość smażymy do momentu aż cebula się zarumieni.
Kiełbaski po węgiersku
Kolejno do garnka wlewamy 1/2 szklanki wody. Dodajemy również ketchup i przecier pomidorowy, całość dokładnie mieszamy.
Kiełbaski po węgiersku
W 1/4 szklanki wody rozrabiamy mąkę. Tak przygotowany roztwór wlewamy do kiełbasek i całość szybko mieszamy.

Tagi:

kielbasa