Sposób przygotowania:
Kieszonki z kukurydzą
Mięso opłucz, osusz, filety rozetnij tak,aby powstały 4 płaty. Ułóż je na deseczce, przykryj folią spożywczą i lekko rozbij. Usuń folię, sznycle skrop sokiem z cytryny, oprósz z obu stron solą, pieprzem i ziołami.
Kolby kukurydzy osącz z zalewy.Sznycle posmaruj keczupem. Na każdym połóż dwie kolby kukurydzy. Mięso zwiń w rulonik, ewentualnie zepnij wykałaczkami.
Na patelni rozgrzej olej, włóż roladki i smaż na rumiano 6-8 minut, często przekręcając. Warzywa umyj, osusz, rozdrobnij. Gotowe kieszonki obłóż sałatą i pomidorami, Udekoruj ziołami. Podawaj np z ryżem curry.
Kolby kukurydzy osącz z zalewy.Sznycle posmaruj keczupem. Na każdym połóż dwie kolby kukurydzy. Mięso zwiń w rulonik, ewentualnie zepnij wykałaczkami.
Na patelni rozgrzej olej, włóż roladki i smaż na rumiano 6-8 minut, często przekręcając. Warzywa umyj, osusz, rozdrobnij. Gotowe kieszonki obłóż sałatą i pomidorami, Udekoruj ziołami. Podawaj np z ryżem curry.