Beata2

Beata2

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Kieszonki z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

to super przystawka i świetnie wyglądająca na stole:)

Kieszonki z kukurydzą

Składniki:

Kieszonki z kukurydzą

 

  • Podwójny filet z piersi kurczaka,
  • pomidory jako dodatki,
  • kilka liści sałaty masłowej,
  • olej do smażenia,
  • 2 łyżki pikantnego keczupu,
  • 1 słoik marynowanych kolb kukurydzy,
  • sól, pieprz,
  • 1 łyżeczka soku wyciśniętego z cytryny,
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich,
  • świeże zioła do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Kieszonki z kukurydzą
Mięso opłucz, osusz, filety rozetnij tak,aby powstały 4 płaty. Ułóż je na deseczce, przykryj folią spożywczą i lekko rozbij. Usuń folię, sznycle skrop sokiem z cytryny, oprósz z obu stron solą, pieprzem i ziołami.
Kolby kukurydzy osącz z zalewy.Sznycle posmaruj keczupem. Na każdym połóż dwie kolby kukurydzy. Mięso zwiń w rulonik, ewentualnie zepnij wykałaczkami.
Na patelni rozgrzej olej, włóż roladki i smaż na rumiano 6-8 minut, często przekręcając. Warzywa umyj, osusz, rozdrobnij. Gotowe kieszonki obłóż sałatą i pomidorami, Udekoruj ziołami. Podawaj np z ryżem curry.