Sposób przygotowania:
Kisiel ananasowy z dynią hokkaido
Kawałek dyni oczyścić z gniazda nasiennego pokroić w niewielką kostkę (może być ze skórką, któa mięknie przy obróbce cieplnej) i włożyć do niewielkiego garnka - zalać 1 szklanką wody i ugotować do miękkości pod przykryciem. Do dyni dodać ananasa razem z zalewą oraz 1,5 szklanki zimnej wody - wszystko zmiksować do płynnej konsystencji. W połowie szklanki zimnej wody rozprowadzić mąkę ziemniaczaną.
Mus ananasowo-dyniowy zagotować dodać sok z cytryny i cukier - na wrzący wlać zawiesinę z mąki ziemniaczanej i mieszać, aż kisiel zgęstnieje i zawrze.
Gotowy kisiel przelać do salaterek i pozostawić do ostygnięcia.
Mus ananasowo-dyniowy zagotować dodać sok z cytryny i cukier - na wrzący wlać zawiesinę z mąki ziemniaczanej i mieszać, aż kisiel zgęstnieje i zawrze.
Gotowy kisiel przelać do salaterek i pozostawić do ostygnięcia.