Igraszki Losu

Igraszki Losu

Złoty Ekspert
[Przepisów: 836]

Ser feta smażony w chrupiącym cieście

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wspomnienie greckich wakacji - ser feta smażony w bardzo chrupiącym cieście, to kwintesencja prostoty i pełnia smaku, polecam

Ser feta smażony w chrupiącym cieście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ser feta smażony w chrupiącym cieście

 

Sposób przygotowania:

Ser feta smażony w chrupiącym cieście
Fetę kroimy w kostkę. Oprószamy ją z dwóch stron pieprzem i mieszanką papryki.

Do salaterki wsypujemy mąkę, dodajemy mleko i wodę i za pomocą rózgi łączymy składniki aż do uzyskania jednolitego ciasta o konsystencji gęstej śmietany.

Do tak przygotowanego ciasta wkładamy kawałki fety i starannie je w nim obtaczamy. Kawałki fety kładziemy na rozgrzany głęboki tłuszcz i smażymy po 2-4 minuty z każdej strony lub do uzyskania pięknego złotego koloru.

Usmażoną fetę przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu.

Usmażoną fetę serwujemy razem sosem tzatziki serwujemy gorąco (dobrze smakuje też na zimno ), smacznego :D
Ser feta smażony w chrupiącym cieście
Fetę kroimy w kostkę. Oprószamy ją z dwóch stron pieprzem i mieszanką papryki.
Ser feta smażony w chrupiącym cieście
Do salaterki wsypujemy mąkę, dodajemy mleko i wodę i za pomocą rózgi łączymy składniki aż do uzyskania jednolitego ciasta o konsystencji gęstej śmietany.
Ser feta smażony w chrupiącym cieście
Do tak przygotowanego ciasta wkładamy kawałki fety i starannie je w nim obtaczamy.
Ser feta smażony w chrupiącym cieście
Kawałki fety kładziemy na rozgrzany głęboki tłuszcz i smażymy po 2-4 minuty z każdej strony lub do uzyskania pięknego złotego koloru.