dorota w

dorota w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 302]

Podwójna kasza z rzodkiewkami i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie lekkie, wiosenne :) Kasza kukurydziana z komosą ryżową i odrobiną naturalnego jogurtu. Na wierzchu wyłożyłam duszone rzodkiewki, posiekane liście młodych rzodkiewek i kwiaty czosnku niedźwiedziego.

Podwójna kasza z rzodkiewkami i czosnkiem

Składniki:

Podwójna kasza z rzodkiewkami i czosnkiem

kasza

  • 300 ml wody
  • 4 płaskie łyżki kaszki kukurydzianej
  • 2 płaskie łyżki komosy ryżowej
  • większa szczypta soli
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 5 rzodkiewek
  • 1 łyżeczka masła
  • kilka liści młodej rzodkiewki (ok.6-8)
  • kwiat czosnku niedźwiedziego

Sposób przygotowania:

Podwójna kasza z rzodkiewkami i czosnkiem
Do garnka wlać wodę, posolić, wsypać kaszkę kukurydzianą i komosę ryżową, gotować ok. 10-12 minut, aż do wchłonięcia wody.

Kaszę zdjąć z palnika, dodać jogurt, wymieszać, wyłożyć do miseczki.

Rzodkiewkę pokroić na plasterki, podsmażyć na maśle.

Liście rzodkiewki posiekać. Wyłożyć na wierzch kaszy, ozdobić kwiatami czosnku niedźwiedziego.

Tagi:

kasza danie