Sposób przygotowania:
Kuskus z warzywami i jajkiem
Kasę kuskus przygotować wg. opisu na opakowaniu.
Warzywa umyć, osuszyć.
Paprykę, pomidory, obrane ogórki oraz rzodkiewki pokroić w kostkę.
Ze szparagów odciąć zdrewniałe końce, gotować 7-8 minut z dodatkiem soli do miękkości, odcedzić, pokroić na małe kawałki zostawiając najdłuższą główkę.
Jajka obrać , umyć , pokroić w czwórki.
Do kaszy dodać warzywa ( bez główek szparagów) olej rzepakowy , natkę pietruszki oraz przyprawy, dokładnie wymieszać.
Na wierzchu sałatki ułożyć jajka oraz resztę szparagów, oprószyć świeżo mielonym pieprzem.
Warzywa umyć, osuszyć.
Paprykę, pomidory, obrane ogórki oraz rzodkiewki pokroić w kostkę.
Ze szparagów odciąć zdrewniałe końce, gotować 7-8 minut z dodatkiem soli do miękkości, odcedzić, pokroić na małe kawałki zostawiając najdłuższą główkę.
Jajka obrać , umyć , pokroić w czwórki.
Do kaszy dodać warzywa ( bez główek szparagów) olej rzepakowy , natkę pietruszki oraz przyprawy, dokładnie wymieszać.
Na wierzchu sałatki ułożyć jajka oraz resztę szparagów, oprószyć świeżo mielonym pieprzem.