iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kiszona kapusta z chilli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Surówka obiadowa z kapusty kiszonej z dodatkiem papryki czerwonej i papryczki chilli. Doprawiona pieprzem i cukrem dla przełamania smaku.

Kiszona kapusta z chilli

Składniki:

Kiszona kapusta z chilli

 

 

Sposób przygotowania:

Kiszona kapusta z chilli
Cebule białe 2 średniej wielkości obieramy i siekamy drobno. Papryczkę chilli myjemy usuwamy pestki i kroimy drobniutko. Najlepiej użyć do tego lateksowych rękawiczek. Paprykę czerwoną myjemy usuwamy pestki i białą błonkę . Następnie kroimy paprykę drobno. Kapustę kiszoną lekko odciskamy i lekko kroimy, żeby kapusta nie była za długa. Łączymy paprykę i cebulę z kapustą kiszoną. Mieszamy dobrze . Doprawiamy pieprzem , odrobiną cukru i olejem do smaku. Surówkę chłodzimy i podajemy.

Tagi:

kapusta