graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

kiszona papryka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

paprykę i ogórki ukiszone jemy jemy z mięsem

kiszona papryka

Składniki:

kiszona papryka

 

Sposób przygotowania:

kiszona papryka
paprykę umyć ,przekroić na pół wyjąć nasiona,pokroić ja na paski,ogórki umyć nie obierać ze skórek,nakłuć ich widelcem z dwóch stron,do dużego szklanego słoika włożyć paprykę i ogórki ułożyć ciasno,dodać koper w gałązkach i ząbki czosnku,wodę zagotować z solą i gorącą zalać ogórki i paprykę w słoiku,i zakręcić słój ,pozostawić słój w zaciemnionym miejscu przez 2 dni,potem wynieść słój do spiżarni,można jeść po 3 tygodniach

Tagi:

papryka