Sposób przygotowania:
kładzione kluseczki
Mąkę przesiewamy przez sitko na stolnicę, wbijamy jajka i dodajemy sól.
Łączymy składniki i podlewamy mlekiem by wszystko ładnie się połączyło.Nasze ciasto nie powinno być zbyt gęste.
W garnku gotujemy wodę lekko osoloną i przy pomocy łyżeczki kładziemy kluseczki na wrzątek.
Gotujemy na małym ogniu około 3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnie wody.
Ugotowane kluseczki przecedzamy i przelewamy zimna wodą żeby się nie posklejały.
Podajemy z masłem i cukrem lub z podsmażonym boczkiem i cebulką.
Smacznego!
Łączymy składniki i podlewamy mlekiem by wszystko ładnie się połączyło.Nasze ciasto nie powinno być zbyt gęste.
W garnku gotujemy wodę lekko osoloną i przy pomocy łyżeczki kładziemy kluseczki na wrzątek.
Gotujemy na małym ogniu około 3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnie wody.
Ugotowane kluseczki przecedzamy i przelewamy zimna wodą żeby się nie posklejały.
Podajemy z masłem i cukrem lub z podsmażonym boczkiem i cebulką.
Smacznego!