Sposób przygotowania:
Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym :
Kluchy ułożyć w garnku do gotowania na parze i podgrzać.
W rondelku zagotować syrop z brzoskwiń zmieszany ze śmietanką , wrzucić pokrojone w kostkę brzoskwinie .Dodać masło. Poczekać aż się rozpuści. Mąkę rozrobić w ½ szklanki wody i wlać do rondelka. Mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia sosu.
Podawać kluchy z sosem .Dekorować np. kandyzowanymi wiśniami .
W rondelku zagotować syrop z brzoskwiń zmieszany ze śmietanką , wrzucić pokrojone w kostkę brzoskwinie .Dodać masło. Poczekać aż się rozpuści. Mąkę rozrobić w ½ szklanki wody i wlać do rondelka. Mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia sosu.
Podawać kluchy z sosem .Dekorować np. kandyzowanymi wiśniami .
monika79