Sposób przygotowania:
Kluseczki z miseczki cz.1
Wszystkie składniki wsyp do miski i wymieszaj. Ja mieszam łyżką z dziurką. Ciato soę ciągnie a nie rwie tzn. jest jak guma do żucia :)
Jeśli ciasto się rwie, dodaj jeszcze mąki ( po łyżce i dobrze wymeszaj).
Mieszaj aż utworzą się pęcherzyki powietrza,lekko od spodu i w górę :)
Zagotuj wodęw garnku i przygotuj sobie lejek z dużym otworem lub sitko d użymi oczkami. Połóż ciasto i za pomocą łyżki wyciskaj kluseczki.
Jak wyciśniesz porcję ciasta to pogotuj kluseczki ok 3 min ( muszą podrosnąć).
Podawaj ciepłe.
Jeśli nie zjesz ich za jednym razem, to możesz je wykorzystać jako dodatek np. do pomidorówki lub zupy mlecznej alo podsmaż i zamiast ziemniaków wykorzystaj do mięs.
Smacznego
Jeśli ciasto się rwie, dodaj jeszcze mąki ( po łyżce i dobrze wymeszaj).
Mieszaj aż utworzą się pęcherzyki powietrza,lekko od spodu i w górę :)
Zagotuj wodęw garnku i przygotuj sobie lejek z dużym otworem lub sitko d użymi oczkami. Połóż ciasto i za pomocą łyżki wyciskaj kluseczki.
Jak wyciśniesz porcję ciasta to pogotuj kluseczki ok 3 min ( muszą podrosnąć).
Podawaj ciepłe.
Jeśli nie zjesz ich za jednym razem, to możesz je wykorzystać jako dodatek np. do pomidorówki lub zupy mlecznej alo podsmaż i zamiast ziemniaków wykorzystaj do mięs.
Smacznego