sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Kluski lane na mleku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Można gotować oddzielnie w wodzie lub zupie.

Kluski lane na mleku. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kluski lane na mleku.

 

Sposób przygotowania:

Kluski lane na mleku.
Jajko rozbijamy do szklanki lub miseczki. Mieszamy z 3 łyżkami mąki i szczyptą soli. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Masa nie może być zbyt twarda. Mleko gotujemy w rondelku. Za pomocą łyżeczki lub widelca oddzielamy małe porcje ciasta i wkładam do gotującego się mleka. Całość gotujemy 2-3 minuty. Kluski można ugotować w osolonej wodzie odcedzić i podawać z zupą. Smacznego
Kluski lane na mleku.
Składniki niezbędne do przygotowania klusek
Kluski lane na mleku.
Mleko zagotowujemy a następnie rzucamy masę
Kluski lane na mleku.
Jajko mieszamy z mąką pszenną i szczypta soli
Kluski lane na mleku.
Wszystko gotujemy jeszcze przez 2-3 minuty

Tagi:

jajko jajka