Telefon

Telefon

Starszy Kucharz
[Przepisów: 57]

Kluski z makiem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podajemy gorące na ogrzanych talerzach.

Kluski z makiem.

Składniki:

Kluski z makiem.

 

  • 30 dag makaronu własnej roboty lub kupny
  • 25 dag maku
  • 1/2 szklanki miodu
  • 1 laska wanilii
  • 1 1/2 szklanki (rodzynki,orzechy ,migdały)
  • 1łyzka masła

 

Sposób przygotowania:

Kluski z makiem.
Mak namaczamy na noc.Albo zalewamy wrzątkiem i gotujemy na bardzo małym ogniu,pod przykryciem tak długo,aż będziemy mogli go rozciągnąć w palcach i odcedzamy.Mielimy mak w maszynce do mięsa na sitku do maku.Mieszamy z miodem i rodzynkami.Kluski gotujemy w osolonej wodzie,osączamy.
Gorące kluski mieszamy z masłem potem dodajemy mak.Smacznego