IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Kocie łby by Yvonne

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zmodyfikowany przepis Nigelli L.

Kocie łby by Yvonne

Składniki:

Kocie łby by Yvonne

 

  • 30 dkg czekolady deserowej
  • 125 g masła
  • 1 łyżka miodu
  • 120 g pianek
  • 100 g herbatników petit beurre
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki suszonej żurawiny

 

Sposób przygotowania:

Kocie łby by Yvonne
Czekoladę łamiemy na małe kawałki, rozpuszczamy na parze (czyli garnek z czekoladą wkładamy do większego garnka, w którym wrze woda) wraz z masłem i miodem. Herbatniki drobno kruszymy. Do przestudzonej czekolady dodajemy herbatniki, pianki, rodzynki oraz żurawinę. Płaskie naczynie wykładamy folią aluminiową. Wykładamy na nią masę lekko dociskając. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Smacznego!

Tagi:

czekolada