Sposób przygotowania:
Kokosanki wg loli
W pierwszej kolejności oddzielamy białka od żółtek. Oddzielone białka ubijamy bardzo dokładnie na sztywną pianę, natomiast żółtka odstawiamy na chwilę. Masło bardzo starannie ucieramy z ośmioma łyżkami cukru. Po chwili dodajemy do tego wcześniej odstawione żółtka. Do masy tej dodajemy również półtorej szklanki kleiku ryżowego oraz półtorej szklanki wiórek kokosowych. Masę tą bardzo dokładnie mieszamy, a w następnej kolejności dodajemy do tego wcześniej ubite białka na sztywną pianę. Wszystkie te składniki ponownie dokładnie, ale ostrożnie mieszamy. Ze zrobionej masy kształtujemy ciasteczka. Każde ciasteczko obficie posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasteczka układamy na formie obłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 10- 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Należy uważać, żeby ciasteczka nie przypaliły się.