p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Kokosanki z dodatkiem kakao

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Domowe pyszne kokosanki o posmaku kakao

Kokosanki z dodatkiem kakao Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kokosanki z dodatkiem kakao

 

  • 2 szt. jajka,
  • 4 łyżki cukru pudru,
  • 3 łyżki kakao rozpuszczalnego słodkiego,
  • 1 łyżka kakao gorzkiego,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 szklanka mąki,
  • 1 szklanka wiórek kokosowych,
  • 10 kropli olejku migdałowego,
  • 1 łyżka oleju

 

Sposób przygotowania:

Kokosanki z dodatkiem kakao
Za pomocą pędzelka spożywczego olejem smarujemy blachę. Do miski wbijamy 2 jajka, dodajemy 4 łyżki cukru pudru, oba rodzaje kakao, miksujemy mikserem. Dodajemy 10 kropli olejku migdałowego, wsypujemy 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i szklankę mąki, mieszamy, jednocześnie dodając wiórki kokosowe. Małą łyżeczką nabieramy ciasto, formujemy w rękach kulki, które następnie lekko spłaszczamy na blasze. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni- termoobieg 15 minut. Po upieczeniu kokosanki wykładamy na szklany półmisek.
Kokosanki z dodatkiem kakao
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni- termoobieg 15 minut

Tagi:

jajko jajka