Sposób przygotowania:
Kokosowa kruszonka
1. Cukier i wiórki kokosowe dać do miski, dodać zimne masło lub margarynę. Składniki rozetrzeć opuszkami palców aż powstaną nam małe grudki.
2. Tak wykonaną kruszonkę rozsypać na większą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić ją do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
3. Kruszonkę piec do zrumienienia się, tak przez około 10 minut, należy pilnować żeby nie przypiec za mocno ponieważ kruszonka będzie gorzka. Można przemieszać w trakcie pieczenia.
4. Moja rada: Upieczona kruszonka trochę się rozleje po blaszce, ale gdy ostygnie zrobią się z niej małe grudki.
5. Kruszonkę wystudzić dość często mieszając. Zimną przełożyć do słoiczka i zamknąć. Używać jej dowolnie według uznania do deserów, ciast czy wyjadać prosto ze słoiczka.
Moje rady:
Masło lub margaryna powinny być zimne.
Z tej proporcji wychodzi jedna blaszka kruszonki.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
2. Tak wykonaną kruszonkę rozsypać na większą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić ją do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
3. Kruszonkę piec do zrumienienia się, tak przez około 10 minut, należy pilnować żeby nie przypiec za mocno ponieważ kruszonka będzie gorzka. Można przemieszać w trakcie pieczenia.
4. Moja rada: Upieczona kruszonka trochę się rozleje po blaszce, ale gdy ostygnie zrobią się z niej małe grudki.
5. Kruszonkę wystudzić dość często mieszając. Zimną przełożyć do słoiczka i zamknąć. Używać jej dowolnie według uznania do deserów, ciast czy wyjadać prosto ze słoiczka.
Moje rady:
Masło lub margaryna powinny być zimne.
Z tej proporcji wychodzi jedna blaszka kruszonki.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Babeczka35
Nie ukrywam, że jest pyszna :)
skuter5
Babeczka35
Super :)
lukrowanepierniczki