Sposób przygotowania:
Zapiekane śliwki pod orzechową kruszonką
Śliwki myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Wykrawamy pestkę i kroimy w kostkę.
Do miski wkładamy mąkę, masło i cukier, mielone orzechy i robimy kruszonkę.
Kokilki smarujemy masłem i wkładamy pokrojone śliwki, wsypujemy kruszonkę.
Kokilki wykładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w 200 stopniach.
Po lekkim ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Do miski wkładamy mąkę, masło i cukier, mielone orzechy i robimy kruszonkę.
Kokilki smarujemy masłem i wkładamy pokrojone śliwki, wsypujemy kruszonkę.
Kokilki wykładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w 200 stopniach.
Po lekkim ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.