Sposób przygotowania:
Omlet jajeczny z pesto, rzodkiewką i pomidorkami
Warzywa myjemy i przekładamy na na cedzak, osuszamy z wody. Mozzarellę odsączamy z płynu na sitku. Jajka wybijamy do miseczki i wsypujemy mąkę, mieszamy. Masę jajeczną smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone omlet przekładamy na talerz.
Rzodkiewki kroimy na plasterki, a pomidorki na mniejsze kawałki. Odsączoną mozzarellę kroimy w kosteczkę. Umyty szczypiorek na kroimy na drobno.
Omlet smarujemy pesto i układamy pokrojone warzywa, posypujemy mozzarellą i oprószamy przyprawą. Składamy na pół i posypujemy szczypiorkiem.
Rzodkiewki kroimy na plasterki, a pomidorki na mniejsze kawałki. Odsączoną mozzarellę kroimy w kosteczkę. Umyty szczypiorek na kroimy na drobno.
Omlet smarujemy pesto i układamy pokrojone warzywa, posypujemy mozzarellą i oprószamy przyprawą. Składamy na pół i posypujemy szczypiorkiem.