Kokosowe kulki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki deser bez pieczenia

Kokosowe kulki

Składniki:

Kokosowe kulki

 

  • 0,5 szk - śmietana 30 %,
  • 8 szt - herbatniki maślane
  • 1 łyżeczka - masło,
  • 1 tabliczka - czekolada mleczna,
  • 15 dag - wiórki kokosowe,

 

Sposób przygotowania:

Kokosowe kulki
Śmietanę przelać do rondela, dodać łyżeczkę masła oraz podzieloną na kostki czekoladę. Wszystko razem podgrzewać do momentu aż czekolada rozpuści się i składniki utworzą jednolitą masę. Dodać około połowę wiórek kokosowych i wymieszać. Herbatniki pokruszyć na bardzo drobne kawałki, dodać do masy. Dokładnie wymieszać i ostudzić. Z przygotowanej masy formować kulki które obtaczać w pozostałych wiórkach. Schłodzić w lodówce przez około 2 - 3 godziny.

Tagi:

czekolada