Sposób przygotowania:
Kokosowe piersi
Piersi myjemy, ściągamy skórkę i kroimy na cztery części. Każdą część rozbijamy tłuczkiem, aby powstały nam kotlety. Gotowe kotlety posypujemy przyprawami i odstawiamy na 10-15 min do lodówki( ten etap można ominąć, ale wtedy przyprawy nie wchłoną się tak dobrze w mięso). W tym czasie na 3 talerzykach szykujemy: roztrzepane jajko, mąkę i wiórki. Olej rozgrzewamy na dużym ogniu, ale zaraz potem musimy go zmniejszyć, aby wiórki się nie przypalały. Gotowe mięso obtaczamy po kolei w: mące, jajku i wiórkach, i na patelnie. Smażymy do uzyskania złotego koloru (3-4 min.). Musimy pilnować kotletów, bo jeśli będziemy smażyć je za długo to wiórki się przypalą i nasze kotleciki stracą swój urok.
Osobiście podaję je z ryżem albo kaszą, ale dobrze smakują z ziemniakami.
Osobiście podaję je z ryżem albo kaszą, ale dobrze smakują z ziemniakami.
matteusz