Sposób przygotowania:
Kokosowy serniczek gotowany
Galaretke przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wlewamy do miski i zostawiamy do stężenia. Jajko ubijamy z cukrem pudrem na puszysta masą. Mieszamy z mąką ziemniaczaną, serem i wiórkami kokosowymi. Margarynę topimy. Do gorącej margaryny dodajemy ser. Mieszamy i stawiamy na ogniu. Gotujemy przez 10 minut często mieszając gdyż ser łatwo się przypala. Masę serową mieszamy z rodzynkami. Lekko studzimy. Wykładamy na galaretkę i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Żeby łatwo wyjąć deser z miski należy ją zanurzyć w gorącej wodzie na minutę. Ten deser można oczywiście przygotować również w małej tortownicy odwracając kolejność warstw (najpierw ser, potem galaretka) lub w foremkach silikonowych. Możliwości jest bardzo dużo.
Natala1210
paulisia_elk
edytaha
misiabe
no i tu zagwostka :)
mąż stwierdził że to ser taki sam jak do nalesników, córka powiedziała że smakuje jak ser z kołacza więc chyba każdemu będzie kojarzyło się z czym innym :)
Ale nie mam już ani kawałeczka to chyba znaczy że jest smaczny :)
gabyelle21l@tlen.pl