misiabe

misiabe

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Kokosowy serniczek gotowany

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jest to bardziej deser serowy niż typowy sernik

Kokosowy serniczek gotowany Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kokosowy serniczek gotowany

 

Sposób przygotowania:

Kokosowy serniczek gotowany
Galaretke przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wlewamy do miski i zostawiamy do stężenia. Jajko ubijamy z cukrem pudrem na puszysta masą. Mieszamy z mąką ziemniaczaną, serem i wiórkami kokosowymi. Margarynę topimy. Do gorącej margaryny dodajemy ser. Mieszamy i stawiamy na ogniu. Gotujemy przez 10 minut często mieszając gdyż ser łatwo się przypala. Masę serową mieszamy z rodzynkami. Lekko studzimy. Wykładamy na galaretkę i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Żeby łatwo wyjąć deser z miski należy ją zanurzyć w gorącej wodzie na minutę. Ten deser można oczywiście przygotować również w małej tortownicy odwracając kolejność warstw (najpierw ser, potem galaretka) lub w foremkach silikonowych. Możliwości jest bardzo dużo.
Kokosowy serniczek gotowany
Całe jajko ubijamy z cukrem a następnie łączymy z mąką, serem i wiórkami
Kokosowy serniczek gotowany
Gotującą się mase należy często mieszać gdyż łatwo może się przypalić
Kokosowy serniczek gotowany
Jeżeli deser zrobicie w tortownicy wystarczy odwrócić kolejność warstw
Kokosowy serniczek gotowany
Miskę z deserkiem wkładamy na minutę do gorącej wody, przykrywamy talerzem i odwaracmy