Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Koktajl arbuzowo-bananowy z chlorellą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 130
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chlorella posiada właściwości wzmacniające układ odpornościowy, odtruwa organizm z toksyn (ołowiu, rtęci, kadmu, pestycydów), wspomaga gojenie się ran, pozytywnie wpływa na zapalenie dziąseł i posiada inne pozytywne cechy.

Koktajl arbuzowo-bananowy z chlorellą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Koktajl arbuzowo-bananowy z chlorellą

 

  • 150 ml kefiru/maślanki/mleka
  • 150 g arbuza (waga bez skórki)
  • 1 banan

Dodatkowo:

  • 1 łyżeczka chlorelli

Sposób przygotowania:

Koktajl arbuzowo-bananowy z chlorellą
Kawałki banana oraz arbuza należy umieścić w misce lub dzbanku, w którym będzie przygotowywany koktajl.

Następnie dodać płaską łyżeczkę chlorelli i kefir, maślankę bądź mleko.

Wszystko razem dokładnie zblendować i przelać do szklanek lub kubeczków.

Koktajl najlepiej spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.
Koktajl arbuzowo-bananowy z chlorellą
Koktajl najlepiejsmakuje tuż przed przygotowaniem.