lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta jajeczna idealnie nadaje się na śniadanie lub kolację. Ja zrobiłam ją z rzodkiewką i szczypiorkiem, ale można także dołożyć inne dodatki.

Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem

Składniki:

Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem

 

  • 4 jajka
  • 5 dużych rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka majonezu

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem
Jajka gotujemy na twardo i obieramy. Ścieramy na tarce o dużych oczkach i wrzucamy do miski.

Rzodkiewki myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy do jajek.

Szczypiorek także myjemy i kroimy, następnie dokładamy do pasty. Wszystko solimy i pieprzymy.

Mieszamy. Na koniec dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy.