Sposób przygotowania:
Smażony ryż z jajkiem i marchewką
1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
2. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dusimy do miękkości na oleju. Marchewkę obieramy, płuczemy, osuszamy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do cebuli i dusimy aż trochę zmięknie. Następnie dodajemy ugotowany ryż, podgrzewamy i wbijamy stopniowo po jednym jajku cały czas mieszając, smażymy aż jajka się zetną i ładnie połączą z ryżem.
3. Danie przyprawiamy do smaku ziołami i przyprawami.
4. Podajemy gorące. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 6 osób.
2. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dusimy do miękkości na oleju. Marchewkę obieramy, płuczemy, osuszamy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do cebuli i dusimy aż trochę zmięknie. Następnie dodajemy ugotowany ryż, podgrzewamy i wbijamy stopniowo po jednym jajku cały czas mieszając, smażymy aż jajka się zetną i ładnie połączą z ryżem.
3. Danie przyprawiamy do smaku ziołami i przyprawami.
4. Podajemy gorące. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 6 osób.
skuter5
Babeczka35
Bardzo polecam. Jest to nasze ulubione danie na szybki obiad :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Polecam, my go bardzo lubimy :)
Czekoladka 2