lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Koktajl bananowo arbuzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Desery na szybko bardzo lubimy. Owocowe jeszcze bardziej , a schłodzone najbardziej. Na szybko powstał smaczny deser z witaminami.

Koktajl bananowo arbuzowy Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Koktajl bananowo arbuzowy

Koktajl bananowo arbuzowy - składniki

 

  • soya waniliowy 1 litr

 

  • ksylitol 2 łyżki

 

  • arbuz wypestkowany pokrojony w kostkę 500 g

 

  • lód w kostce 2 szt na szklaneczkę

Sposób przygotowania:

Koktajl bananowo arbuzowy

Koktajl bananowo arbuzowy -wykonanie

Do kielicha blenderowego wlewamy soya waniliowy i dodajemy banany oraz ksylitol ( robimy to na połowę bo wszystkie składniki się nie zmieszczą razem czyli 500 ml soya i 4 banany).
Zmiksowane banany z soya i ksylitolem przelewamy do szklaneczek ( tak 3/4 napełniamy)
Miksujemy arbuza wypestkowanego i pokrojonego w kostkę , wlewamy po ściance szklaneczki ( arbuz zleci na dno i będzie widać go z pod spodu ) Na środku deseru kładziemy po kosteczce arbuza i dodajemy lód.
Podajemy od razu .

Koktajl bananowo arbuzowy
Obieramy banany ze skórki i obcinamy końcówki
Koktajl bananowo arbuzowy
Arbuz pestkujemy i kroimy w kostkę , następnie miksujemy
Koktajl bananowo arbuzowy
Do kielicha blenderowego wlewamy soya waniliowy i dodajemy banany oraz ksylitol
Koktajl bananowo arbuzowy
Zmiksowane banany z soya i ksylitolem przelewamy do szklaneczek ( tak 3/4 napełniamy).
Koktajl bananowo arbuzowy
Miksujemy arbuza wypestkowanego i pokrojonego w kostkę , wlewamy po ściance szklaneczki ( arbuz zleci na dno i będzie widać go z pod spodu ).