WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Koktajl bananowo-jagodowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny, gęsty, słodki koktajl z banana i jagód ze słoika na serku waniliowym i jogurcie naturalnym. Idealny dla dzieci i dorosłych.

Koktajl bananowo-jagodowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koktajl bananowo-jagodowy

 

  • 1 dojrzały banan
  • 2 łyżki jagód ze słoika
  • 100 g serka waniliowego homogenizowanego
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

Koktajl bananowo-jagodowy

ETAP 1:

Banana obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do blendera kielichowego. Dodać jagody ze słoika (użyłam domowej roboty jagód, które były smażone z cukrem).

Dodać serek waniliowy homogenizowany i jogurt naturalny. Blender zamknąć i zmiksować składniki na gładki koktajl. Przelać do szklanki.

Podawać po przygotowaniu.

Koktajl bananowo-jagodowy
Koktajl bananowo-jagodowy po zmiksowaniu w blenderze
Koktajl bananowo-jagodowy
Serek waniliowy i jogurt naturalny dodane do owoców
Koktajl bananowo-jagodowy
Jagody ze słoika dodane do pokrojonego banana
Koktajl bananowo-jagodowy
Banan pokrojony na kawałki wrzucony do blendera