Sposób przygotowania:
Koktajl Batanga - idealny na garden party
Napełnij wysoką szklankę kostkami lodu. Obwiedź po jej brzegu ćwiartką limonki, a resztę wyciśnij wprost do koktajlu. Dodaj tequilę i colę. Udekoruj ćwiartką limonki.
Wskazówka: klasyczna receptura Don Javiera Delgado Corony, właściciela słynnej kantyny La Capilla w mieście Tequila w Meksyku, zaleca, by brzeg szklanki pokryć solą, która jest rzadko stosowana w zestawieniu z colą. Aby otrzymać autentyczny, meksykański smak obwiedź ćwiartką limonki po brzegu szklanki, a następnie zanurz go w soli.
Wskazówka: klasyczna receptura Don Javiera Delgado Corony, właściciela słynnej kantyny La Capilla w mieście Tequila w Meksyku, zaleca, by brzeg szklanki pokryć solą, która jest rzadko stosowana w zestawieniu z colą. Aby otrzymać autentyczny, meksykański smak obwiedź ćwiartką limonki po brzegu szklanki, a następnie zanurz go w soli.
![Koktajl Batanga - idealny na garden party Koktajl Batanga - idealny na garden party](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/koktajl-batanga-idealny-na-garden-party-470687.jpg)