Sposób przygotowania:
Koktajl Batanga - idealny na garden party
Napełnij wysoką szklankę kostkami lodu. Obwiedź po jej brzegu ćwiartką limonki, a resztę wyciśnij wprost do koktajlu. Dodaj tequilę i colę. Udekoruj ćwiartką limonki.
Wskazówka: klasyczna receptura Don Javiera Delgado Corony, właściciela słynnej kantyny La Capilla w mieście Tequila w Meksyku, zaleca, by brzeg szklanki pokryć solą, która jest rzadko stosowana w zestawieniu z colą. Aby otrzymać autentyczny, meksykański smak obwiedź ćwiartką limonki po brzegu szklanki, a następnie zanurz go w soli.
Wskazówka: klasyczna receptura Don Javiera Delgado Corony, właściciela słynnej kantyny La Capilla w mieście Tequila w Meksyku, zaleca, by brzeg szklanki pokryć solą, która jest rzadko stosowana w zestawieniu z colą. Aby otrzymać autentyczny, meksykański smak obwiedź ćwiartką limonki po brzegu szklanki, a następnie zanurz go w soli.