Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 724]

Koktajl jogurtowo-pomidorowy z natką pietruszki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 100
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taki koktajl to doskonały sposób na zwiększenie odporności i dostarczenie sobie wielu cennych witamin i składników odżywczych. I co ważne - w sposób naturalny!

Koktajl jogurtowo-pomidorowy z natką pietruszki

Składniki:

Koktajl jogurtowo-pomidorowy z natką pietruszki

2 porcje:

  • 250 ml soku pomidorowego
  • 250 ml jogurtu naturalnego

Dodatkowo:

  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1-2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych

Opcjonalnie:

  • sól himalajska/morska, pieprz

Sposób przygotowania:

Koktajl jogurtowo-pomidorowy z natką pietruszki

Natka pietruszki:

Koktajl jogurtowo-pomidorowy z natką pietruszki
Ja swój koktajl przygowowałam w misie malaksera.

Natkę pietruszki należy umyć, osuszyć i bardzo drobno posiekać.
Można użyć noża lub malaksera.

Koktajl:

Koktajl jogurtowo-pomidorowy z natką pietruszki
Koktajl można doprawić do smaku - solą i pieprzem.

Jogurt naturalny należy wymieszać z sokiem pomidorowy, a następnie z posiekaną natką oraz płatkami drożdżowymi.
Koktajl spożywać bezpośrednio po przyrządzeniu - opcjonalnie doprawiając solą oraz pieprzem.