Sposób przygotowania:
Pasta ze szpinaku, fety i gotowanej kapustyETAP 1:
Szpinak bez rozmrażania przełożyć na patelnię. Dusić do odparowania płynu. Oprószyć solą, odłożyć do ostygnięcia. Porwaną na małe kawałki kapustę przełożyć do woreczka do gotowania na parze do mikrofali. Wstawić do mikro na około 2 minuty. Wyjąć, ostudzić i posiekać.
Do miski przełożyć fetę, dodać śmietanę i rozetrzeć całość widelcem.
ETAP 2:
Dodać szpinak i kapustę. Wymieszać. Sprawioną rzodkiewkę pokroić w drobną kosteczkę, podobnie postąpić z cebulą. Dodać do miski.
ETAP 3:
Kiełki przesiekać nożem i dodać do miski. Doprawić pieprzem i wymieszać. Odłożyć do lodówki na 30 minut. Podawać z pokrojonymi w słupki chrupiącymi warzywami.