Sposób przygotowania:
Koktajl malinowo-ajerkoniakowy
Maliny mogą być mrożone lub świeże - zależnie od sezonu. Mrożone należy rozmrozić lub zalać wrzątkiem na sitku i pozwolić , by obciekły. Likier lub smakową wódkę,np. waniliowa odmierzyć w kieliszku o obj. 50 ml. po dwa razy na dwie porcje. Maliny wsypać do miksera z komorą i zasypać cukrem pudrem. Dodać dwa kieliszki ajerkoniaku oraz zalać mlekiem lub śmietanką 30%. Miksować napój przez 5-6 min. Przelać koktajl do wysokich szklaneczek do napojów mlecznych i podawać z grubymi słomkami.
ETAP 1:
1.Rozmrozić owoce lub zalać wrzątkiem na sitku.
2.Odmierzyć po dwie pięćdziesiątki ajerkoniaku.
3.Dodać składniki do miksera i zmiksować.
4.Przelać napój do szklanek i podawać ze słomkami.