Sposób przygotowania:
Koktajl pomidorowo-warzywny
Pomidory parzę gorącą wodą, obieram skórki, kroję na połówki, usuwam nasiona.
Marchewki myję dokładnie, obieram ze skórki i kroję w grubsze talarki, przekładam do blendera i miksuję. Łodygi selera dokładnie myję pod bieżącą wodą, siekam drobno. Selera myję, obieram i ścieram na tarce lub miksuję podobnie jak marchewkę.
Do dzbanka przekładam masę marchewkową, selerową, posiekane łodygi selera, wlewam sok pomidorowy i całość miksuję kilka minut.
Przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Podaję na zimno.
Marchewki myję dokładnie, obieram ze skórki i kroję w grubsze talarki, przekładam do blendera i miksuję. Łodygi selera dokładnie myję pod bieżącą wodą, siekam drobno. Selera myję, obieram i ścieram na tarce lub miksuję podobnie jak marchewkę.
Do dzbanka przekładam masę marchewkową, selerową, posiekane łodygi selera, wlewam sok pomidorowy i całość miksuję kilka minut.
Przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Podaję na zimno.