jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Koktajl porzeczkowy z CHIA

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Wystarczy chwila, by przygotować zdrowy koktajl porzeczkowy z nasionami szałwii hiszpańskiej. Co prawda musi trochę poleżeć w lodówce by nasionka napęczniały, ale warto poczekać.

Koktajl porzeczkowy z CHIA

Składniki:

Koktajl porzeczkowy z CHIA

 

  • 200 ml nektaru porzeczkowego
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 3 łyżeczki nasion chia
  • miód płynny do smaku
  • gałązki mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:

Koktajl porzeczkowy z CHIA
Nasiona zalewamy nektarem porzeczkowym. Odstawiamy je do lodówki na kilka godzin lub na noc. Mleko kokosowe również chłodzimy.

Przed podaniem łączymy mleko z chia. Dodajemy do szałwii z nektarem mleko kokosowe imieszamy. Dodajemy miód do smaku jeśli trzeba.

Rozlewamy koktajl do szklaneczek. Podajemy koktajl udekorowany gałązkami mięty.