Sposób przygotowania:
Koktajl tropikalny
Do shakera (lub innego zamykanego wysokiego naczynia) wlewamy 2 kieliszki
nalewki wiśniowej, 2 kieliszki soku z ananasa z puszki, 2 kieliszki
wermutu, 100 ml wody gazowanej oraz wrzucamy kostki lodu.
Przygotowujemy wysokie szklane naczynie. Brzegi naczynia zanurzamy w soku z
cytryny a następnie w cukrze trzcinowym. Alkohol przelewamy do naczynia
wraz z kostkami lodu.
Cytrynę kroimy w plasterki i wrzucamy je na koktajlu. Podajemy zaraz po
przygotowaniu.
nalewki wiśniowej, 2 kieliszki soku z ananasa z puszki, 2 kieliszki
wermutu, 100 ml wody gazowanej oraz wrzucamy kostki lodu.
Przygotowujemy wysokie szklane naczynie. Brzegi naczynia zanurzamy w soku z
cytryny a następnie w cukrze trzcinowym. Alkohol przelewamy do naczynia
wraz z kostkami lodu.
Cytrynę kroimy w plasterki i wrzucamy je na koktajlu. Podajemy zaraz po
przygotowaniu.