MałaMi89

MałaMi89

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 280]

Koktajl warzywny ze szpinakiem i pomidorem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Taki koktajl to witaminowa bomba! Sama wypiłam, podałam też córci i mężowi i oboje wypili ze smakiem.

Koktajl warzywny ze szpinakiem i pomidorem

Składniki:

Koktajl warzywny ze szpinakiem i pomidorem

 

  • 2 brykiety mrożonego szpinaku
  • 2 liście kapusty pekińskiej
  • 1 pomidor
  • 1 jabłko
  • 1 plasterek cytryny
  • 1/2 szkl. przegotowanej wody
  • 1/2 szkl. soku pomarańczowego 100%

Sposób przygotowania:

Koktajl warzywny ze szpinakiem i pomidorem
Do kielicha blendera wrzucamy rozmrożone brykiety szpinaku, połamane liście kapusty pekińskiej, plasterek cytryny i kawałki pomidora (wcześniej sparzamy i pozbawiamy skórki).

Dodajemy obrane i pokrojone w małe kawałki jabłko, dolewamy 1/2 szkl. przegotowanej wody i 1/2 szkl. soku pomarańczowego 100%.

Miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji.