Sposób przygotowania:
Koktajl z botwinki, świeżych truskawek i miodu
Młode listki świeżej botwinki kroimy dość drobno i umieszczamy w wysokim naczyniu. Odmierzamy dwie szklanki świeżych, dobrze umytych i odszypułkowanych truskawek. Truskawki dodajemy do pokrojonej botwinki. Dodajemy dużą łyżkę miodu rzepakowego.
Pięć listków melisy kroimy i dodajemy do reszty. Wlewamy szklankę wody mineralnej, dodajemy łyżeczkę mielonego kminku, pół łyżeczki cynamonu oraz pół łyżeczki kardamonu.
Wszystko razem miksujemy, napój podajemy dobrze schłodzony.
Pięć listków melisy kroimy i dodajemy do reszty. Wlewamy szklankę wody mineralnej, dodajemy łyżeczkę mielonego kminku, pół łyżeczki cynamonu oraz pół łyżeczki kardamonu.
Wszystko razem miksujemy, napój podajemy dobrze schłodzony.