Sposób przygotowania:
Koktajl z mango i limoncello
Mango wybrać lekko przejrzałe, miękkie i bardzo słodkie. Ostrym nożem obrać skórkę i odciąć miąższ od pestki. Przełożyć kawałki do blendera i zalać schłodzonym mlekiem skondensowanym (niesłodzonym).
Zmiksować na aksamitny płyn i zakwasić sokiem z cytryny.
Na koniec dolać zimne Limoncello (najlepiej wprost z zamrażarki) i ponownie zmiksować.
Rozlać do dużych kieliszków na nóżce i podać ze słomką.
Można dodać 2-3 kostki lodu do każdej porcji.
Zmiksować na aksamitny płyn i zakwasić sokiem z cytryny.
Na koniec dolać zimne Limoncello (najlepiej wprost z zamrażarki) i ponownie zmiksować.
Rozlać do dużych kieliszków na nóżce i podać ze słomką.
Można dodać 2-3 kostki lodu do każdej porcji.