kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Koktajl z mango na kefirze z natką pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszny koktajl. Koktajl przygotowałam na bazie kefiru z dodatkiem mrożonego mango, natki pietruszki, chrupkiego pieczywa i miodu. Polecam.

Koktajl z mango na kefirze z natką pietruszki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Koktajl z mango na kefirze z natką pietruszki

 

  • 500 g kefiru
  • 20 dag mrożonego mango
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
  • 2 szt crispy ( chrupkie pieczywo z kozim serem i rozmarynem )
  • sok z cytryny do smaku

Sposób przygotowania:

Koktajl z mango na kefirze z natką pietruszki
Do wysokiego pojemnika lub kielicha blendera wkładamy mrożone mango i odstawiamy na 30 minut. W międzyczasie myjemy natkę pietruszki i odsączamy z wody, kroimy na drobno. Chrupkie pieczywo kruszymy na kawałki.

Do pojemnika z melonem wlewamy kefir i dodajemy miód, sik z cytryny, natkę i chrupkie pieczywo. Blendujemy na gładki koktajl i przelewamy do szklanek.
Koktajl z mango na kefirze z natką pietruszki
Mrożone mango przekładamy do wysokiego pojemnika.
Koktajl z mango na kefirze z natką pietruszki
Do mrożonego mango wlewamy kefir i miód lipowy.
Koktajl z mango na kefirze z natką pietruszki
Następnie dodajemy resztę składników i blendujemy.

Tagi:

koktajle