Sposób przygotowania:
Koktajl z pestek ogórków
Wydrążyć przekrojone ogórki ( lub pokroić 2 średnie gruntowe ogórki ). Miąższ z ogórków posypać w miseczce szczypta soli i odstawić by puściły sok. Wrzucić ogórki i koper do malaksera i zmiksować. Dolać bardzo zimną wodę .Wymieszać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i cukrem.
Podawać bezpośrednio po zrobieniu - albo przygotować zmiksowanego z koprem ogórka i trzymać w lodówce a z wodą mineralna łączyć bezpośrednio przed podaniem.
Koktajl wspaniale orzeźwia w upały.
* Zrobiłam przy okazji drążenia ogórków na ,,Ogórki duszone w sosie wg Buni"
Podawać bezpośrednio po zrobieniu - albo przygotować zmiksowanego z koprem ogórka i trzymać w lodówce a z wodą mineralna łączyć bezpośrednio przed podaniem.
Koktajl wspaniale orzeźwia w upały.
* Zrobiłam przy okazji drążenia ogórków na ,,Ogórki duszone w sosie wg Buni"