szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Kolacja brokułowo-pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pomysł na szybką i zdrową kolację.

Kolacja brokułowo-pieczarkowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kolacja brokułowo-pieczarkowa

 

  • pół brokuła
  • 1 cebula
  • 100 g pieczarek
  • 2 jajka
  • łyżeczka oliwy
  • sól czosnkowa
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • kawałek marchewki
  • wegeta

 

Sposób przygotowania:

Kolacja brokułowo-pieczarkowa
Brokuła dzielimy na drobne cząstki i gotujemy 4-5 minut we wrzątku. Pieczarki kroimy w plasterki, a cebulkę w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy pieczarki i cebulę, doprawiamy wegetą i dodajemy przygotowane brokuły. Wbijamy jajka i całość dokłądnie mieszamy. Dodajemy jogurt, doprawiamy i smażymy 2-3 minuty. Posypujemy startą na drobnych oczkach i podajemy z żytnim pieczywem. Przepis na 2 porcje.
Kolacja brokułowo-pieczarkowa
Brokuł, pieczarki, jajak i cebula to główne skąłdniki dania.
Kolacja brokułowo-pieczarkowa
Pieczarki kroimy w plasterki, a brokuła w drobne cząstki.