Sposób przygotowania:
Kółeczka francuskie z marmoladą
Rozwinęłam jeden rulon ciasta francuskiego i pokroiłam go na w miarę równej wielkości trójkąty. Na każdy trójkąt rozsmarowałam gęstą marmoladę owocową ( u mnie różana ).
Zawinęłam posmarowany trójkącik jak rogalik, końce ze sobą połączyłam, tworząc kółeczko. Całe jajko roztrzepałam widelcem w filiżance, a następnie pędzelkiem posmarowałam po wierzchu wszystkie kółeczka.
Płatki migdałowe pokroiłam nożem na mniejsze części ( chociaż nie jest to konieczne ), a potem posypałam nimi ciasteczka.
Wstawiłam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piekłam je przez 15 minut. Te ciasteczka można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Smacznego !
Zawinęłam posmarowany trójkącik jak rogalik, końce ze sobą połączyłam, tworząc kółeczko. Całe jajko roztrzepałam widelcem w filiżance, a następnie pędzelkiem posmarowałam po wierzchu wszystkie kółeczka.
Płatki migdałowe pokroiłam nożem na mniejsze części ( chociaż nie jest to konieczne ), a potem posypałam nimi ciasteczka.
Wstawiłam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piekłam je przez 15 minut. Te ciasteczka można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Smacznego !